Végjáték

 

Végjáték - legalábbis, ami az írást illeti, mert persze utána jön még rengeteg teendő. Tegnapelőtt, tegnap és ma sok egyéb dolgom volt-lesz, úgyhogy egyelőre az utolsó fejezet első fele van kész. Ez a 21. fejezet, mivel ugyan eredetileg a 20. lett volna az utolsó, de túlságosan hosszúra nyúlt volna a többihez képest, így inkább két részre bontottam.

Közben megegyeztem egy grafikus-dizájnerrel, az instrukcióim alapján jövő hét vége felé várhatóak az első borítótervek. A honlapja alapján profinak tűnik, és nem is dolgozik drágán (10 e Ft), persze meglátjuk, mennyire sikerül majd megvalósítania az elképzeléseimet, hozzáadva a saját kreativitását és szaktudását. :)

Ami a kiadást illeti, egyelőre amolyan "fél-magánkiadásban" gondolkodunk (a többes szám rajtam kívül a páromat jelenti). A teljes magánkiadás nagyon költséges lenne, és arra nincs keret, a hagyományos kiadózás pedig több szempontból sem tűnik ideálisnak. Egyrészt olyankor a sok bába között elvész a gyerek,vagyis a szerző érdekei alig érvényesülnek. Másrészt a nagyobb (tehát érdemlegesebb) kiadóknak éves kiadási terveik vannak, és kb. mostanság döntenek a jövő évi ütemezésről. Azaz idén már biztosan nem jelenhetne meg a könyv, de még a következő év is necces. Ennyit pedig nem szeretnék várni. Az Ad Librum Kiadónál találtunk olyan konstrukciót, ami a legmegfelelőbbnek tűnik, és ha az eddigi ütemben haladnak a dolgok, októberben már kézbe lehet venni a könyvet. :)