Készül: Az aranypárducok ébredése


Világéletemben írtam. Először csak leckét, aztán naplót, majd szakdolgozatot, rengeteg e-mailt, később szerződéseket és cikkeket, például sok filmkritikát. De már régóta motoszkál bennem, hogy jó lenne könyvet írni. Az igazi ihlet azonban csak nem akart jönni - egészen idén májusig. Akkor született meg az első fejezet, amely a Facebook-on is olvasható. Ezután másfél hónapig váratott magára a folytatás, mert nem értem rá, de azóta elkészült összesen 18 fejezet. Most írom a 19.-et, aztán jöhet az utolsó és az epilógus. Előreláthatólag októberben jelenik meg a könyv.

Lendületes regényt írtam, mert magam is olyasmi vagyok. Ötvöződik benne a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a múlt és a jövő, a kaland és a szerelem, a történelem és a jelenkor - mindez változatos helyszíneken.

A történet dióhéjban: A gyönyörű, vörös hajú Amrita segítő boszorkány, akit nehéz, de a világ jövője szempontjából létfontosságú feladattal bíznak meg. Fel kell kutatnia egy elveszett ikerpárt és egy titokzatos ősi ereklyét, földrészeken átívelő küldetésének végrehajtása közben pedig démonok és más gonosz lények keresztezik az útját. Szerencsére segítői is akadnak, többek között Kristóf, a hatalmas tudású pilisi táltos. További bonyodalmakat okoz azonban Morgan, a karizmatikus energiavámpír, akinek ősidők óta fáj a foga Amritára, és aki nem közömbös a lány számára sem.

Aki azonban hagyományos fantasy-t vár, téved. Ebben a regényben a képzeletbeli lények is meglehetősen emberiek, a szereplők pedig feladatuk végrehajtása során létező helyszíneken, valós rejtélyek nyomában járnak. A történetnek sok magyar vonatkozása is van!