Megjelent Az El Camino hóhéra

Hívogat az Út...


Az El Camino Hóhéra_borító_végleges_közepes.jpgA héten jött ki a nyomdából új regényem, Az El Camino hóhéra című misztikus krimi. Kicsit tovább tartott megírni, mint az első regényt, mert azóta sok dolgom akadt más területen is, de a lényeg, hogy megérkezett. Igyekeztem, hogy a tartalom érdekes és színvonalas legyen, a végeredményt majd a kedves Olvasó megítéli. De az biztos, hogy a kiadás igényes lett: fényes fóliával ellátott keménytáblás borító, cérnafűzött kötés, volumenizált (könnyített) papír, bevarrott könyvjelzőszál. A terjedelem 408 oldal, a kötet mérete 14x21 cm, vastagsága 4 cm. 

Hátszöveg: Ezer éve zarándokolnak a vándorok a misztikus El Camino festői vagy éppen hátborzongató ösvényein, hogy Santiago de Compostela lenyűgöző katedrálisába érkezve elhagyhassák bánatukat vagy bűneiket, és megtisztulva új életet kezdhessenek. 

Hőseink a világ különböző tájairól érkeznek az Útra: a gyász és a magány fájdalmával küzdő amerikai ügyvédnő, Audrey Garcia, a férfiakban csalódott német Helga, a szintén amerikai, titokzatos Brad, a felelőtlen életet élő angol James, a piás francia fogorvos, Jean-Pierre és az öregedéstől rettegő spanyol Carmen. Felszínes ismeretségükből mély barátság kovácsolódik, amikor ráébrednek, hogy életük komoly veszélyben forog: egy sorozatgyilkos szedi áldozatait Szent Jakab útjának végeláthatatlan erdőiben. Visszafordulnának, de már nem lehet: az Út nem ereszti őket.

Miközben fájdalmaik és a hóhér elől menekülve a kilométereket róják, olykor-olykor egy másik világban találják magukat, egy másik korban, mintha az El Camino így üzenné: az emberek bűnei és fájdalmai időtlen idők óta ugyanazok, csak a díszletek változnak.

Mint ahogy az igaz szerelem is örök és elrendeltetett... Amikor a legnagyobb szükség van rá, a világ másik végéről megérkezik Robert O’Connor magánnyomozó, hogy titokzatos megbízója kérésére megmentse a szép Audrey életét, és bár a lány azelőtt sosem találkozott a férfival, azonnal felismeri az álmaiból.